SteelSeries Arctis Nova 5P Wireless - Draadloze Gaming Headset - Wit - 100+ audio presets - 60 uur accuduur - 2.4-GHz en Bluetooth - PS5, PS4, PC & Switch - Reviews

Review type:

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 12 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de SteelSeries Arctis Nova 5P Wireless - Draadloze Gaming Headset - Wit - 100+ audio presets - 60 uur accuduur - 2.4-GHz en Bluetooth - PS5, PS4, PC & Switch op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

8,3

Michel 24-11-2024
  • Product getest
Ik heb deze gaming koptelefoon enkele weken mogen testen. Hij heeft een mooi uiterlijk en opvallende witte kleur. Eén van de grote voordelen is dat als je aan het gamen bent met de playstation 5 de noise canceling erg goed werkt. Je hoort niets van de omgeving behalve het spel dat je speelt. Ook is het fijn dat je jezelf goed kan horen door de koptelefoon als je aan het praten bent. De microfoon doet goed zijn werk. De koptelefoon heeft een goede prijs kwaliteit verhouding. Hij is draadloos en makkelijk te conecten en aan te sluiten op de Playstation. Daarnaast zit de koptelefoon prettig en comfortabel zodat je hem ook bij langere tijd gamen op kan houden zonder last te hebben. Zeker een aanrader.

Pluspunten

• Draagcmfort
  • Geluid

Luke 22-11-2024
  • Product getest
Een comfortabele headset met duidelijk geluid uit zowel de headset zelf als de microfoon.

Het geluid is ietswat plat voor mij als je deze headset direct uit de doos haalt, dit is gelukkig met de ruime hoeveelheid presets wel aan te passen naar smaak! De microfoon is zeer helder en vergeleken met wat andere headsets die ik hier heb liggen, zeker een hele goede. Deze zal je ook in de meest drukke momenten in-game duidelijk overbrengen naar je teamgenoten.

De headset zelf is licht qua gewicht, dit is fijn op je hoofd voor langere sessies, maar helaas voelt daardoor de bouw kwaliteit wel iets minder.

De USB-C dongle en bijgeleverde USB-A naar C adapter zijn zeer handig! Het bereik er van is ruim voldoende en zeer snel en stabiel. Echter stoorde ik me er wel aan dat als je de dongle voor in je PS5 stopt, waar deze wel voor gemarket wordt, je de andere usb poort niet meer kunt gebruiken.

Deze dongle en gevoel van kwaliteit/stevigheid zijn mijn reden om dit geen 10 te geven, verder zou ik deze zeer zeker aanraden als een degelijke headset voor een redelijke prijs.

Pluspunten

• Connectiviteit
  • Accuduur
  • Duidelijke microfoon
  • Comfort

Minpunten

• USB-C dongle

Quincy 20-11-2024
  • Product getest

Ik heb de SteelSeries Arctis Nova 5P White uitgebreid getest op mijn PlayStation 5, en ik ben zeer tevreden met deze headset. Hier zijn mijn bevindingen:

Geluidskwaliteit: een nieuwe standaard

De headset maakt optimaal gebruik van Tempest 3D Audio, wat een duidelijke verbetering is ten opzichte van mijn vorige SteelSeries headset met 7.1 surround sound. Vooral in games zoals Fortnite hoor je feilloos waar geluiden vandaan komen, wat essentieel is bij shooters. De mogelijkheid om voetstappen en andere subtiele geluiden te versterken via de Arctis Companion App geeft je echt een competitief voordeel.

Daarnaast zijn de Neodymium drivers indrukwekkend: de hoge tonen zijn kristalhelder, de middentonen nauwkeurig en de lage tonen diep en krachtig. Dit maakt de headset niet alleen geweldig voor gaming, maar ook voor muziek en films.

Comfort en design: ideaal voor lange sessies

De headset zit comfortabel op het hoofd, zelfs tijdens lange speelsessies. Ik had geen last van warme of pijnlijke oren, iets wat ik bij andere headsets wel eens ervaar. Het lichte ontwerp (265 g) draagt hier zeker aan bij.
Een groot pluspunt is de intrekbare microfoon. Als je even alleen wilt luisteren, schuif je de microfoon eenvoudig weg, wat zorgt voor een strakke, minimalistische look.

Functionaliteit: slim en gebruiksvriendelijk

• Arctis Companion App: De voorinstellingen in de app, ontwikkeld in samenwerking met game-ontwikkelaars, zijn een geweldige toevoeging. Je kunt het geluid aanpassen zonder je game te verlaten, wat erg handig is.
• Accu en gebruiksgemak: De accuduur van 60 uur is indrukwekkend. Bovendien geeft de headset aan hoeveel batterij er nog over is, zodat je nooit onverwacht zonder stroom zit. De USB-C-aansluiting maakt opladen snel en eenvoudig.
• Draadloze connectiviteit: De headset biedt een groot bereik en Quick-Switch draadloze functionaliteit, waarmee je eenvoudig schakelt tussen 2,4 GHz en Bluetooth. Dit is handig als je tijdens het gamen een telefoongesprek wilt aannemen.

Conclusie

Ik heb de headset mogen testen voor review.nl. De SteelSeries Arctis Nova 5P White is een topklasse headset die perfect past bij de PlayStation 5. Met uitstekende geluidskwaliteit, handige functies zoals de Arctis Companion App, comfortabel design en een indrukwekkende accuduur is dit een geweldige keuze voor zowel casual gamers als hardcore spelers.

Pluspunten

• Uitstekend geluid met Tempest 3D Audio
  • Comfortabel, ook bij lange speelsessies
  • Intrekbare microfoon
  • Lange accuduur en USB-C-oplader
  • Groot draadloos bereik

NadineG19 18-11-2024
  • Product getest
Ik game elke avond met vrienden, en mijn vorige headset kreeg kuren. Derhalve een nieuwe opgezocht en bij deze Arctis Nova 5P uitgekomen.
Gezien de prijs is de stevigheid en het draagcomfort van de headset een onverwachte luxe. De headset zit zelfs na een aantal uren nog lekker en knelt niet. Verder is het een stevig design en voelt de uitschuifbare microfoon duurzaam aan. De knoppen op de headset zijn groot genoeg en heel intuïtief in gebruik. De microfoon geeft een rood licht af zodra deze is gemute.

De geluidskwaliteit is zeer goed en kan je via de app aanpassen naar eigen keuze. In de apps staan ook verschillende presets die je kan activeren voor de meest populaire games. Om de preset te veranderen moet je de headset eerst wel op Bluetooth modes zetten. Zodra de preset is gewijzigd kan je weer terug naar Playstation. Je raakt hierdoor wel even de spraakparty kwijt.

Vrienden geven aan dat de headset helder en warm klinkt en bovenal niet kraakt of ruist. Wel verschilt het volume van de microfoon vaak. De ene keer te zacht en de andere keer te hard, zonder dat de instellingen zijn veranderd. Wat harder praten of de microfoon wat dichterbij is dan maar de oplossing.

Batterijduur stelt niet teleur. Ik heb de headset pas na twee weken hoeven op te laden.

Al met al een zeer fijne headset, met een nog fijnere prijs. Blij dat ik dit product heb kunnen testen.

Pluspunten

• Draagcomfort
  • Geluidskwaliteit
  • Batterij

Minpunten

• Microfoon volume wisselt

Voldoende

n************@g******** 16-11-2024
  • Product getest
Bij het openen van de verpakking werd ik al blij van het zien van de headset. Hij ziet er echt degelijk uit. Bij het opzetten voelde het al prettig aan de oren, ook kun je de headset precies passend maken aan je hoofd door middel van elastische band. Dit maakt het comfort prettig. Na de headset een tijd op te hebben gehad, voelde hij nog steeds comfortabel aan. Waar ik voorheen de headset wel eens snel af wilde zetten, heb ik dat bij deze niet. Soms vergeet ik hem zelfs af te zetten. De microfoon zit mooi weggewerkt in een 'oordop' wanneer je hem niet wilt gebruiken (heel fijn dus wanneer je de headset wilt vervoeren). Wil je hem gebruiken dan haal je hem er gewoon uit. En zet je hem op 'aan' dan gaat er een lampje branden. Zo vergis je je nooit. Vooral op momenten dat je eigenlijk niet wilt dat een ander je hoort.
De headset is echt gericht op game spellen. Er komt er levendig geluid uit, maakt het spel echt mooier van.
Via een app kun je presets gebruiken. Zelf vond ik dit geen meerwaarde. Een pluspunt is dat de batterij echt lang meegaat voordat je hem weer moet opladen. En moet hij opladen, dan gaat dat razend snel.
De headset is te gebruiken via Bluetooth en/of dongel. Zo kan je makkelijk en snel wisselen tussen bijvoorbeeld je Ps en je Ipad. Ideaal. Kortom, ik ben zeer tevreden. En dat voor een hele mooie prijs ook!
Dit product heb ik mogen testen.

Larsse Noomen 16-11-2024
  • Product getest
Na een paar weken gebruik kan ik zeggen dat deze headset een uitstekende keuze is. Het apparaat biedt veel comfort en functionaliteit, en ik ben er ontzettend blij mee. Hoewel het in het begin even wennen was, met name aan de knoppen die dicht bij elkaar zitten, went de bediening snel. Na een paar dagen gebruik merk je al dat dit geen probleem meer is.

De geluidskwaliteit is absoluut een van de grootste pluspunten. Of je nu aan het gamen bent of hem gebruikt in combinatie met je smartphone, het geluid klinkt helder en vol. Ook de batterijduur is indrukwekkend: de headset gaat lang mee zonder tussentijds opladen. Dit is ideaal voor een Bluetooth-headset, vooral als je hem intensief gebruikt.

Een klein minpuntje dat ik tegenkwam, is het USB-C-adaptertje dat wordt meegeleverd. Als je dit aansluit op een PlayStation 5, neemt het al snel de ruimte van de poort erboven of eronder in beslag, wat een beetje onhandig is. Gelukkig is dit niet iets wat de algehele ervaring verpest.

Wat ik ook waardeer, is het bereik van de Bluetooth-verbinding. Je kunt gemakkelijk tientallen meters van je apparaat verwijderd zijn zonder dat de verbinding wegvalt of hapert. Dit is ideaal tijdens het gamen of als je in een gesprek bent met vrienden. De microfoon is ook van hoge kwaliteit en pikt weinig achtergrondgeluid op, wat prettig is voor zowel jou als je gesprekspartners.

Ik heb deze headset uitgebreid kunnen testen, en ik ben erg blij dat ik dat heb gedaan. De uitstekende prestaties en gebruiksvriendelijkheid hebben me overtuigd om hem zelf aan te schaffen. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige headset met een lange batterijduur en uitstekend geluid, is dit zeker een aanrader.

Pluspunten

• Geluid
  • Omgang
  • Bluetooth

Minpunten

• USB-C plugje

MH 12-11-2024
  • Product gekocht

De SteelSeries Arctis Nova 5P Wireless is een fijne keuze voor elke gamer die op zoek is naar comfort en goede prestaties. Hier zijn de highlights en een beoordeling gebaseerd op een 8:

Geluid (8/10)
De headset levert helder en gedetailleerd geluid, wat super is voor intensieve games. Met meer dan 100 audio presets kun je het geluid helemaal naar eigen smaak instellen, van diepe bass tot kristalheldere hoge tonen.

Comfort en Design (8/10)
De witte look geeft 'm een strakke uitstraling, en de oorkussens zitten lekker zacht – ideaal voor langere sessies. De headset is licht en comfortabel, al had een iets stevigere bouw misschien nog beter geweest.

Connectiviteit (8/10)
Met zowel 2,4 GHz draadloos als Bluetooth heb je volop opties. Het is makkelijk schakelen tussen apparaten, en hij werkt perfect met PS5, PS4, PC en Switch. Pluspunt: de draadloze verbinding is stabiel en zonder vertraging.

Batterijduur (8/10)
Met zo’n 60 uur batterijduur hoef je je niet snel zorgen te maken over opladen. Echt handig als je vaak langere speelsessies hebt.

Microfoon (7/10)
De microfoon klinkt prima, al is de ruisonderdrukking soms niet helemaal perfect. Maar hij doet verder gewoon goed zijn werk.

Eindoordeel
De SteelSeries Arctis Nova 5P Wireless is een prima headset met sterke punten op gebied van geluid, comfort, en batterijduur. Ideaal voor gamers die een veelzijdige, draadloze headset zoeken.

Cijfer: 8/10

Pluspunten

• Comfort
  • Laadtijd

Minpunten

• koppeling met PS5

Voldoende

jeroenvanvlijmen 11-11-2024
  • Product getest
​Samen met mijn zoontjes (11 en 9 jaar) heb ik deze review geschreven.

Wij vinden de headset erg mooi, omdat deze ook wit is, net zoals onze Playstation 5 die ook wit is.

Wij vinden dat de headset erg fijn zit. Dit omdat deze over onze oren valt, maar ook erg zacht op de huid valt. Het is dus een over-ear headset die heerlijk zacht aanvoelt. Qua grootte is de headset makkelijk instelbaar voor zowel mijn kindjes als voor mezelf.

Wij vinden het geluid erg fijn en goed! Het lijkt alsof de headset een soort van noisecancelling heeft, al is dat mogelijk niet echt het geval. Wij bedoelen dat je weinig omgevingsgeluid hoort. Je hoort geluiden/zaken beter dan wat we zonder headset horen.

De microfoon hebben hebben wij niet getest, maar wij weten dus niet hoe goed die is.

De app van Steelseries hebben we amper gebruikt. Bepaalde settings kan je makkelijk aanpassen. Er zijn heel veel presets zijn voor verschillende games.

Het connecten met onze PS5 gaat erg makkelijk en het geeft echt prachtig geluid. De USB-C aansluiting zit vóór op de Playstation en dus is de headset makkelijk te koppelen. Het fijne is dat je de dongle 'in' de headset kan bevestigen, zodat je deze dongle ook niet snel kan kwijtraken.

Ik heb de headset niet gekocht, maar deze mogen testen. Overigens zou ik de headset wel kopen, aangezien dit echt een meerwaarde is voor het gamen op de PS5.

• Prima geluid
  • Fijn draagcomfort

Branda 10-11-2024
  • Product getest
Als fervent gamer was ik op zoek naar een headset die zowel comfortabel is voor lange sessies als technisch goed presteert, en deze headset levert dat absoluut.

Geluid: 8/10
Het geluid is uitstekend voor gaming.
De surround biedt een indrukwekkende ruimtelijke ervaring die het veel gemakkelijker maakt om de richting van voetstappen of vijandelijke schoten te idintificeren.
Ook de bas is krachtig zonder dat het de andere frequenties overweldigt.
Ik heb zowel tijdens rustige momenten in games als bij actievolle gevechten genoten van de heldere geluiden.

Microfoon: 8/10
De microfoon levert een heldere en duidelijke spraakkwaliteit.

Comfort: 8/10
De oorkussens zijn zacht en goed gevoerd, de hoofdband is verstelbaar zodat je de headset gemakkelijk aan je hoofd kunt aanpassen.
Ik heb meerdere uren achter elkaar gespeeld zonder dat ik last had van ongemak.

Conclusie:
Ik heb deze headset 2 weken mogen testen en hij biedt een uitstekende algehele ervaring met scherp geluid, een comfortabel ontwerp en een goede microfoon.
Het is een solide keuze voor zowel casual als serieuze gamers die een betrouwbare headset zoeken zonder teveel geld uit te geven.

Pluspunten

• Goede pasvorm
  • Goed geluid
  • Goede microfoon

Minpunten

• Geen noise cancelling

Lucas 10-11-2024
  • Product getest
Ik heb nu al een tijdje de Arctis Nova 5p-headset en vind deze erg fijn. De headset is zeer goed voor de PlayStation 5 en de audiopresets werken erg goed. De headset zit heel erg fijn en is voor zowat iedereen geschikt, omdat je de headset kunt aanpassen hoe je maar wilt. De kwaliteit van het geluid is heel erg goed. In andere recensies werd aangegeven dat de bas niet goed was, maar dit is niet het geval als je het mij vraagt. Ik heb dit product nu drie weken mogen testen en vind het de fijnste headset die ik ooit gehad heb. Echt een aanrader!

Pluspunten

• Goed geluid
  • Veel comfort
  • Goede microfoon